Ghidul turistului, iata ce probabil nu stiai despre litoralul romanesc!

3982
0
DISTRIBUIȚI

Frumusetea litoralului romanesc atrage an de an turisti de pretutindeni, nu doar din tara, ci din intreaga lume. Statiunile turistice de pe litoral – Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Constanta, Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, Cap Aurora – atrag precum un magnet, deopotriva persoanele care doresc sa se distreze sau doresc sa se relaxeze.

Mamaia

Mamaia
Considerata pe drept „perla litoralului romanesc a Marii Negre”, statiunea Mamaia se afla situata in imediata apropiere a orasului Constanta (de fapt, este o componenta a acestui oras, resedinta a judetului cu acelasi nume), in partea de sud, iar in partea de nord se invecineaza cu orasul Navodari. Plaja statiunii se intinde pe o lungime de aproximativ 10 km, iar latimea sa variaza la sud intre 50-100 m si intre 100-200 m, la nord. Nisipul fin al plajei este pe placul turistilor si contribuie la atractia pe care statiunea o exercita asupra acestora.
Incepand cu anul 1905 de cand a inceput amenajarea sa, statiunea Mamaia a trecut prin schimbari uluitoare, ajungand ca azi sa fie comparata cu statiuni similare din intreaga lume. In fiecare sezon turistic in statiune se organizeaza spectacole si manifestari pe placul tuturor, indiferent de varsta. In plus, Satul de Vacanta cu peste 30 de restaurante traditionale romanesti, Aqua Magic, Telegondola si Lacul Siutghiol sunt atractii reale ale statiunii.

Potrivit Lito, in Mamaia turistii se pot caza in peste 100 de hoteluri de pana la 5 stele, in peste 100 de vile si pensiuni sau in campinguri optim amenajate. De astfel, despre posibilitatile de cazare in statiunea Mamaia site-ul Lito.ro ofera informatii complete de care, in acest moment, sunteti la un click distanta.

Eforie Nord

Plaja Eforie Nord
A doua statiune in ceea ce priveste numarul de locuri pentru turisti, dupa Mamaia, Eforie Nord imbina turismul recreativ cu cel balnear, data fiind prezenta in statiune a lacului Techirghiol. Conditiile de pe plaja statiunii sunt optime: plaja are o lungime de aproximativ 3 km si latime maxima de 100 m, clima mediteraneeana, nisip fin, aer curat datorat prezentei a peste 30 ha de spatiu verde.

Statiunea Eforie Nord poate primi aproximativ 20000 de turisti pe an. Acestia se pot caza in hoteluri, vile, pensiuni si case de odihna, de 2, 3 sau 4 stele. Lito.ro este un portal turistic util, in ideea in care ofera informatii despre cazarea de care pot beneficia turistii in statiune si le intermediaza legatura cu proprietarii. Astfel, turistii vor identifica simplu numeroase vile particulare cu un nivel ridicat de confort, apartamente s.a.m.d.

Eforie Sud

Plaja Eforie Sud 04:30 Dimineata
La doar 3 km de Eforie Nord, o alta statiune turistica isi asteapta vizitatorii in fiecare an, mai ales in perioada verii. Faleza sa este memorabila, atingand pe alocuri chiar si 35 de metri. Multi aleg aceasta statiune in scop balnear. Aici, pe malul lacului Techirghiol, exista si centrul balnear „Baile Reci”.

In Eforie Sud, in fiecare an, se pot caza peste 11 000 de turisti. Vile, pensiuni, case de vacanta, apartamente si hoteluri despre ale caror conditii de cazare oricine se poate informa pe Lito (portal turistic ce se adreseaza in aceeasi masura turistilor si proprietarilor), isi deschid portile an de an pentru a primi oaspetii dornici de relaxare sau de distractie.

Costinesti


Nimic mai atractiv pentru tineri decat o vacanta la Costinesti, statiune care ofera un ritm trepidant atat pentru viata de zi, cat si pentru viata de noapte. Plaja larga cu nisip fin si numeroasele posibilitati de petrecere a timpului intr-un ritm ametitor si cu multa adrenalina, fac din „Statiunea Tineretului” o atractie absoluta a litoralului romanesc.

Turistii care ajung in Costinesti au posibilitatea de a se caza in campingul multicolor, la hotel sau in pensiuni si in vilele mici si cochete situate foarte aproape de plaja – insa despre posibilitatile de cazare in aceasta statiune, doar un site precum Lito va poate informa cu precizie.

Constanta

Cazinoul din Constanta seara
Constanta! Probabil ca multi stiu ca este cel mai vechi oras locuit din tara, cel mai important port al Romaniei si unul dintre cele mai importante din Europa, un oras cosmopolit ce ofera numeroase atractii turistice. Orasul ofera turistilor posibilitatea de a vizita: Acvariul, Delfinariul, Planetariul, lacasuri de cult renumite, Cazinoul, Edificiul Roman cu Mozaic, muzee numeroase, Geamia Hunchiar parcuri s.a.m.d.

Turistii care viziteaza Constanta se pot caza la hoteluri, pensiuni, vile turistice, apartamente in regim hotelier si case de vacanta in functie de conditiile pe care le doresc, dar si de buget.

Olimp

Statiunea Olimp
Situata in apropiere de padurea Comorova, la 9 km de Mangalia si la 38 km de Constanta, statiunea Olimp le ofera turistilor plaja, apa si soare in tot timpul sezonului estival. Mai mult, ambianta pe care lacul Tatlageac o asigura poate face deliciul iubitorilor de natura si a celor care au facut o pasiune pentru pescuit. In plus, turistii din Olimp au la dispozitie baruri, restaurante, terenuri de tenis si de minigolf, piscine, bowling s.a.m.d.

In Olimp exista complexul hotelier Amfiteatru – Panoramic – Belvedere, a carui arhitectura este cu adevarat unica, insa si alte tipuri de cazare de 2, 3 sau 4 stele.

Neptun

Neptun
Candva statiune preferata de Nicolae Ceausescu si alte nume cunoscute din perioada comunista, Neptun ramane si azi in topul statiunilor preferate de turisti. Este o statiune moderna care din mai multe puncte de vedere poate sa concureze cu Mamaia. Dincolo de posibilitatile multiple pentru distractie, Neptun ofera un cadru natural armonios, fiind asezata intre lacul Neptun si padurea Comorova, dar si o baza de tratament binecunoscuta – policlinica balneara Doina.

In Neptun turistii nu vor avea posibilitatea de a se caza in numeroasele vile de protocol de pe vremea comunista, deoarece sunt inchise pentru publicul larg, insa statiunea are o capacitate de cazare de 12 000 de locuri in hoteluri, pensiuni, case de vacante s.a.m.d. – despre ale caror servicii se vorbeste in amanunt pe Lito.ro.

Jupiter

Statiunea Jupiter
Despre Jupiter se cunoaste faptul ca este una dintre cele mai tinere statiuni de pe litoralul romanesc. Situata la aproximativ 40 de km de Constanta, Jupiter este o statiune cu un sarm aparte asigurat de pozitionarea intre tarmul Marii Negre si celebra padure Comorova. Pe langa plaja, turistii din Jupiter se pot bucura de existenta unui teatru de vara, de posibilitatea de a practica tir cu arcul, bowling si minigolf s.a.m.d.

Daca primele hoteluri deschise in 1968, respectiv Atlas si Olimp, aveau un total de aproximativ 900 de locuri, azi, statiunea ofera 8500 locuri de cazare in hoteluri de 2 si 3 stele.

Venus

Venus
Cand spui Venus, unul dintre lucrurile care iti vin in minte este ca acesta este numele zeitei frumusetii la greci. De fapt, au existat motive pentru care statiunii i-a fost acordat acest nume – impresioneaza prin frumusetea gradinilor sale si nu numai. Situata intre statiunile Cap Aurora si Saturn, Venus este locul in care se pot bucura iubitorii sporturilor nautice atat pe mare, cat si pe lacul care poarta numele statiunii. Terenurile pentru tenis de camp si posibilitatea de a face ore de echitatie, reprezinta alte atractii ale statiunii.

In 1969, an in care au fost deschise hotelurile Florica, Doina, Sanda, Iris, Corina si Zamfira, existau 1976 locuri de cazare, azi, statiunea ofera 9500 locuri de cazare despre care Lito ofera informatii cuprinzatoare.

Saturn

Saturn
Situata in cea mai sudica parte a litoralului romanesc, statiunea Saturn este asezat intr-un golf mic si linistit. In Satur exista 21 de izvoare mezotermale sulfuroase cu o valoare terapeutica foarte importanta. De asemenea, statiunea ofera terenuri sportive cu terenuri pentru practicarea diferitelor sporturi: tenis, baschet, volei sau minigolf

Daca in 1971 cand au fost deschise hotelurile Cerna, Semiremis, Cleopatra, Aida, Tosca, Narcis, Dorna, Atena si Cupidon, statiunea oferea o capacitate de cazare de 4920, azi capacitatea s-a triplat, Sturn oferind aproximativ 15 000 locuri de cazare in hoteluri de 2, 3 si 4 stele.

Mangalia

Plaja Mangalia
Mangalia este un municipiu al judetului Constanta care include statiunile: Cap Aurora, Jupiter, Mangalia (resedinta), Neptun, Olimp, Saturn si Venus. Este o statiune balneoclimaterică permanentă, a carei clima este asemanatoare cu cea mediteraneana – aici primăvara soseste de timpuriu si toamna insista sa ramana pentru mai mult timp.

Plaja Mangaliei se intinde intre digul din partea de nord a Portului comercial Mangalia si plaja Saturn, intr-o forma usor circulara. Dar turistii nu vin doar pentru plaja aici. In Mangalia exista izvoare minerale si o baza de tratament binecunoscuta. Mai mult, in Mangalia se poate face aerohelioterapie, thalasoterapie, dar si inhalatii de aerosoli salini.

In Mangalia turistii pot gasi posibilitati de cazare la tarife convenabile, in functie de propriile necesitati si buget.

2 Mai

Statiunea 2 Mai
In 1887, Mihail Kogalniceanu infiinta un sat in care urma sa aduca familii de rusi din unele orase romanesti, iar in 2017, 2 Mai este statiunea care atrage oameni de cultura – scriiitori, muzicieni, actori si pictori. Aici, un promotoriu adaposteste o plaja mica cu nisip fin.

Pensiuni, vile, un hotel, case de vacante, dar si restaurantul „Dobrogea” care ofera preparate culinare cu un gust absolut delicos, asteapta turistii an de an.

Vama Veche

Vama Veche
Se poate spune ca Vama Veche este localitatea care se potriveste mult oamenilor cu spiritul liber. Cu o plaja mica acoperita de nisip foarte fin, Vama Veche atrage deopotriva tineri si persoane mai in varsta. In Vama Veche nu exista eticheta cand vine vorba de fashion. Blugii, tricourile si hanoracele sunt elemente vestimentare obligatoriu de purtat, desi nu exista o lege in acest sens.

Capacitatea de cazare in Vama Veche nu este impresionanta, insa exista cateva pensiuni si vile.

Cap Aurora

Cap Aurora
Nu in ultimul rand, „Colierul Litoralului”! Avand in vedere ca statiunea dispune de o plaja situata foarte aproape de hoteluri si un aspect exotic, despre Cap Aurora se spune ca are un usor aspect de insula tropicala. Turistii se pot caza in 10 hoteluri, in care exista aproximativ 2500 locuri de cazare.

In concluzie, litoralul romanesc isi asteapta vizitatorii in nu mai putin de 14 statiuni moderne si atractive. Pentru identificarea celor mai bune locuri de cazare in oricare dintre aceste statiuni, turistii pot sa consulte site-ul Lito.ro, de curand la dispozitia lor cu cele mai importante informatii.

(Visited 1.345 times, 1 visits today)
DISTRIBUIȚI
LĂSAȚI UN MESAJ
Please enter your comment!
Please enter your name here